Givomat för ideella organisationer

Det kontantlösa samhället

I vårt allt mer kontantlösa samhälle måste alla kunna ta kort.

Givomat 2019 är den nya obemannade betalstationen för gåvor, bidrag och betalningar. Den har en 13,3” bildskärm med modern pekskärmsteknik. På skärmen kan besökaren välja bland förinställda ändamål och produkter. Sedan betalar man med kort, varefter ett kvitto skrivs ut.

Kvittot vidimerar gåvan, men kan också användas som normalt köpkvitto, t ex för att visas upp i cafeterian som bekräftelse på att betalning skett.

Givomaten kan ha upp till nio olika gåvo-alternativ. Dessa kan vara flerspråkiga (standard är svenska, engelska och tyska). Ett gåvoalternativ kan ha ett fast eller öppet belopp (där kan givaren själv bestämmer värdet).

Givomaten är urspungligen utvecklad på uppdrag av Svenska Kyrkan och sedan anpassad till ideella organisationer. Den har använts av bl a Röda Korset och Stockholms Stadsmission.

Givomat 2019 kan hängas på väggen, ställas på bord eller stå fristående med golvställ (tillbehör).

Givomat har utnämnts till Excellent Innovative Product på värdens största IT-mässa CeBIT.

För kyrkor och samfund finns specialversionen Kollektomat som bland annat används av Svenska Kyrkan, och för butiker som vill ta betalt obemannat finns specialversionen Betalomat som har en inbyggd scanner för streckkoder.

Full kontroll

Varje natt skickas ett mail till kyrkans ekonomiavdelning med redovisning av dagens insamling. Detta underlättar arbetet och ger full kontroll.

Säker teknik

Kollektomaten har hög säkerhet genom SSL-säkerhetscertifikat och krypterad förbindelse för all internet-trafik. Varje användare har unika inloggningsuppgifter och rättigheter. Kollektomaten övervakas i realtid och vid driftproblem som t ex att kvittorullen är slut, skickas ett mail till kyrkans personal.

Kortterminalen kommer från Verifone/BABS Paylink och uppfyller alla säkerhetskrav från banker och PAN Nordic.